Bun bac nam thong nhat

"Bun Bac Nam Thong Nhat" je dalším z oblíbených vietnamských jídel, které pochází z jižní oblasti Vietnamu. Jedná se o kombinaci tří různých druhů nudlí: bun (kulaté rýžové nudle), bac (široké rýžové nudle) a nam (tenké rýžové nudle). Thong Nhat odkazuje na sjednocení Severního a Jižního Vietnamu. Pokrm je známý pro svou osvěžující a lehkou chuť, díky čemuž je oblíbenou volbou v horkém počasí. 

Bun Bac Nam Thong Nhat se obvykle podává s různými přísadami a příchutěmi. U nás se tento pokrm podává s restovaným hovězím masem, smaženým jarním závitkem, rýžovými nudlemi, salátem, okurkou, mrkví, mungo (bambusové) výhonky, arašídy, koriandrem, smaženou cibulkou dochucený rybí omáčkou.


- Historie -

Bun Bac Nam Thong Nhat je oblíbené jídlo, na kterém si ve Vietnamu pochutnávají již mnoho let. Je pravděpodobné, že pokrm vznikl jako výsledek kombinace regionálních kulinářských tradic a preferencí v jižní části země. Bun Bac Nam Thong Nhat si postupem času získal oblibu nejen v celém Vietnamu, ale také mezi vietnamskými komunitami po celém světě.