Ga ran com

Máte-li rádi šťavnaté maso, doporučujeme ochutnat Ga ran neboli smažené kuře. Tradiční smažené kuře je obaleno vrstvou mouky a smaženo při správné teplotě, výsledkem je vynikající kombinace šťavnatosti a křupavosti. Vrstva smažené mouky pomůže kuřecím kouskům mít křupavou vnější vrstvu, zatímco maso uvnitř zůstane měkké a šťavnaté.

???? v jídelním lístku je grilované

- Historie -

Historie ga ran com není uvedena v žádných dokumentech, ale předpokládá se, že byla ovlivněna smaženým kuřetem západního stylu a přizpůsobena tak, aby vyhovovala vietnamským chutím a přísadám.

Samotné smažené kuře nepochází z vietnamské kuchyně, ale bylo zavedeno během koloniálního období, kdy byl Vietnam pod francouzskou nadvládou. Francouzi si s sebou přinesli své kulinářské tradice, včetně lásky ke smaženému kuřeti. Vietnamští kuchaři pravděpodobně začlenili tuto novou techniku vaření a přizpůsobili ji svým vlastním preferencím.