Sushi
Sushi je tradiční japonské jídlo sestávající z mořské řasy nori a rýže dochucené rýžovým octem, solí a cukrem. Nori a rýže se doplňují různými přísadami, jako jsou syrové nebo vařené ryby, mořské plody, zelenina a někdy i tropické ovoce.
Sushi se tradičně podává se sójovou omáčkou, wasabi (pálivá zelená pasta z japonského křenu) a nakládaným zázvorem. Doporučujeme, aby se wasabi nebo sójová omáčka používala s mírou, aby nedošlo k přebití chutí.
Jaké sushi u nás můžete ochutnat?
Klikněte na kategorii, která Vás zajímá.
- Historie -
Historie sushi sahá až do 8. století v Japonsku, ale jeho kořeny jsou ještě starší a pocházejí z jihovýchodní Asie. Původně bylo sushi způsobem konzervace ryb, kdy se ryby ukládaly do fermentované rýže, která později fermentovala rybu, čímž se prodloužila její trvanlivost. Časem se tento proces vyvinul do formy, kdy se ryby konzumovaly společně s rýží, což je předchůdce moderního sushi.